Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Nie Dostać Bana Na Główną Postać

.Scofield.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio jest dużo pytań tupu "Co zrobić, żeby razem z "Noob charem" nie zbanowali mi Głównej postaci?" Opisze co trzeba dokładnie zrobić :D

1. Email

Aby nasze konto Główne konto nie było powiązane z kontem "noob chara" musimy je mieć na innym emailu, ponieważ GM banuje wszystkie konta które są zarejestrowane na danym emailu. Najlepiej dla naszego nooba zrobić całkiem nowe konto email :)

2. Handel

Jeśli chcemy przerzucić eq na naszego dropka/bota należy włączyć PickUp'a w "noob chara" i wyrzucać główną postacią przedmioty które nasz noobek będzie od razu podnosił - tak samo z yangami :) Jeśli będziemy handlować z naszym noobkiem to jest ryzyko w przypadku bana, że na główne konto też zostanie nałożony ban ponieważ GM uzna za nie normalnie dawanie itemów +9 komuś za darmo, i uzna że to nasz bot i zbanuje Konto główne razem z noobkiem.

3. Client

Niektórzy uważają, że jak się loguje na noobka i główną postać z tego samego clienta to GM może to sprawdzić, a nie może bo nie ma jak.. to jest bzdura :) Możecie się logować z tego samego clienta bez obaw :P

4. IP

Niektórzy też się zastanawiają czy GM nie dojdzie, że to ta sama osoba po IP.. GM nie sprawdza z jakich IP logowało się na konta, więc też bez obaw można logować się z tego samego IP :D

Wiele osób nadal się upiera przy tym że jednak dochodzą po IP.. Tutaj ViruS181 wytłumaczył im

Nie dochodzą po IP, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Gdyby dochodzili po IP to nieraz musieliby banowac cale osiedla lub np wszystkich z rodziny co metka graja bo przez router masz takie samo IP jak inne kompy z twojej sieci, to samo tyczy sie radiówek.

Licze na - i zdjęcie 10% :)

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie Kolorowo Przyda się dla niektórych ^^

I jak ktoś będzie przeżucał Itemki Niech Przeżuca w mało odwiedzanych Miejscach . Po m1 biegają Różne Boty

Polecam do przeżucania Sohan :)

OndteAw.png

Opublikowano
4. IP

Niektórzy też się zastanawiają czy GM nie dojdzie, że to ta sama osoba po IP.. GM nie sprawdza z jakich IP logowało się na konta, więc też bez obaw można logować się z tego samego IP

po tym raczej też sprawdzają czy to nie jest ta sama osoba

Opublikowano

Dostałem jakieś pół roku temu banika za FB i poszły wszystkie konta na które logowałem się z tego IP co z fb, ale to chyba zależy od GM'a, czy mu się chce sprawdzić, bo znajomy też miał taką sytuację i bana dostał tylko na noobka ;)

Pozdrawiam.

Być nie mieć...

Opublikowano

kiedyś jak na pl leciały bany za bug na kamienie duchowe to były bany na IP

może tylko przy większych sprawach banują IP, sam nie wiem

Opublikowano

Ladne:

Estetyka 10/10

Przydatnosc 11/10

Ocena; Celujacy ^^

oby wiecej takich TuT'ków :P oczywiscie minus :)

PS: Sorki za ortogra"W"ie ... xD

Opublikowano

Ostatnio jest dużo pytań tupu "Co zrobić, żeby razem z "Noob charem" nie zbanowali mi Głównej postaci?" Opisze co trzeba dokładnie zrobić :D

1. Email

Aby nasze konto Główne konto nie było powiązane z kontem "noob chara" musimy je mieć na innym emailu, ponieważ GM banuje wszystkie konta które są zarejestrowane na danym emailu. Najlepiej dla naszego nooba zrobić całkiem nowe konto email :)

2. Handel

Jeśli chcemy przerzucić eq na naszego dropka/bota należy włączyć PickUp'a w "noob chara" i wyrzucać główną postacią przedmioty które nasz noobek będzie od razu podnosił - tak samo z yangami :) Jeśli będziemy handlować z naszym noobkiem to jest ryzyko w przypadku bana, że na główne konto też zostanie nałożony ban ponieważ GM uzna za nie normalnie dawanie itemów +9 komuś za darmo, i uzna że to nasz bot i zbanuje Konto główne razem z noobkiem.

3. Client

Niektórzy uważają, że jak się loguje na noobka i główną postać z tego samego clienta to GM może to sprawdzić, a nie może bo nie ma jak.. to jest bzdura :) Możecie się logować z tego samego clienta bez obaw :P

4. IP

Niektórzy też się zastanawiają czy GM nie dojdzie, że to ta sama osoba po IP.. GM nie sprawdza z jakich IP logowało się na konta, więc też bez obaw można logować się z tego samego IP :D

Licze na - i zdjęcie 10% :)

Edit:

Kur... Nie ten dział Prosze o przeniesienie :unsure:

Tak tak GM nie sprawdza ip, chyba cie poje**** nie znasz sie i tyle chlopczyku, wiele razy juz mialem sprawy z gmami bo do mnie po ip dochodzili. Nie mozna sie logowac z tego samego ip na obie postacie.

Opublikowano

@TOPIC

100% sie zgadzam

@UP

Nie dochodzą po IP, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Gdyby dochodzili po IP to nieraz musieliby banowac cale osiedla lub np wszystkich z rodziny co metka graja bo przez router masz takie samo IP jak inne kompy z twojej sieci, to samo tyczy sie radiówek.

PS. Autor możesz dodać to wytlumaczenie do topica bo mysle ze sie przyda.

Opublikowano

Poradnik fajny, mi w 4S powiedzieli, że z mojego ip logowano się zmiennie na konta.

Tzn. zalogowałem się kontem a byłem na nim ok. 2 min, zalogowałem się na konto B i odstęp między wylogowaniem się z konta a a zalogowaniem konta b to 17sek, więc to nie przypadek(Wolno wtedy pisałem xD), a logowałem się tak kilka razy(Przerzut eq, za pomocą listu.)

Straciłem ponad 2 stówki(na leksykonie wpiszcie AdamSKiller, jeżeli nie wierzycie)

W metinie robie podobnie.

Raz gdy nie waliłem bronią a mobki dedały( NAJWIĘKSZY "-" Multihack ita ! Wyłączasz speed atacck, a wygląda jakbyś cały czas byl na sh, tzn. nie ruszasz bronią) przerzuciłem wszystko na inną postać, pohandlowałem z innymi, aby wykluczyć logi handlu z moją 2-gą postacią(Dawałem wszystkim co byli na bo, zęby po 100k, gówniane ku i śmieci z eq)

Bana nie dostałem ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Fajny tut. Przyda się. Dzięki @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

5 postów

10 postów

25 postów

50 postów

150 postów

350 postów

600 postów

800 postów

1000 postów

Życie jest poje*** tyle cierpienia...

Pasjonat
Opublikowano

Bardzo ładny poradnik łapaj ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

jak nie dostac bana proste nie uzywac hakow......Glupi Tut

Głupi to jest twój post i nie na temat, bo jest on o tym jak nie dostać bana kiedy używamy hacków... Twoj post to spam i tyle :) Za kare masz + i 1 do profilu B)

@Refresh B)

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...